Te-ai hotărât cu privire la noua ta bucătărie sau iei decizia acum și ai nevoie de hota potrivită? Exista soluții și modele de electrocasnice pentru fiecare spațiu de locuit, dezvoltate cu tehnologii inteligente care sunt surprinzător de ușor de utilizat. Designerii știu exact cum să interpreteze amenajarea celor mai diverse spații de locuit. Hota pe care o alegi trebuie să protejeze oamenii, mobilierul și pereții de mirosurile și vaporii de gătit și trebuie să se potrivească cu interiorul și stilul bucătăriei. Există o gamă excepțional de largă de hote de bucătărie cu linii, funcții și materiale diferite. Una dintre hotele disponibile pe piața aparatelor electrocasnice este perfectă și pentru bucătăria ta. În orice caz, cu o hotă de bucătărie vei respira aer proaspăt și sănătos.

Ce dimensiune ar trebui să aibă o hotă?

Regulile de alegere a dimensiunii sunt simple: modelul trebuie să se adapteze dimensiunilor aragazului pentru a fi cu adevărat fiabilă. Însă, cunoașterea dimensiunilor nu este suficientă. Pentru ca hota să-și facă treaba corect, mai trebuie să știi la ce înălțime trebuie amplasată și care este debitul de aer recomandat pentru bucătăria ta. Acest parametru face obiectul unui regulament oficial care definește standardele respectate de toate modelele de hote. Fiecare produs vine cu un manual de utilizare si asamblare care trebuie urmat întotdeauna, pentru a obține performanța maximă garantată. De regulă, distanța minimă dintre baza vaselor de gătit amplasate pe plită și partea inferioară a hotei nu trebuie să fie mai mică de 50 cm pentru aragazurile electrice și 65 cm pentru aragazurile pe gaz.

Capacitate de extracție

Hota ideală se adaptează mediului și obiceiurilor celor care petrec timpul în bucătărie. Pentru a obține o performanță optimă, este important să știi ce debit volumic de aspirație este necesar pentru modelul dorit. În primul rând, debitul de aer trebuie calculat înmulțind volumul bucătăriei cu zece. De exemplu, pentru o bucătărie cu un volum al încăperii (suprafață x înălțimea camerei) de 50 mc, calculul este 50×10 = 500 m³/h. Valoarea de 500 de metri cubi/oră reprezintă capacitatea minimă de extracție a aerului potrivită bucătăriei tale.

Hota ca design

Există multe modele de hote cu nenumărate combinaţii de materiale si finisaje. Fiecare produs este rezultatul unui studiu atent de design. Asta înseamnă că o hotă poate deveni vedeta bucătăriei tale, reflectând stilul tău. Fie că are linii minimaliste sau o personalitate puternică, o hotă de bucătărie spune mereu ceva despre tine, despre gusturile tale, despre bucătăria ta, despre casa ta. Hotele moderne sunt rezultatul unei cercetări tehnice și tehnologice atente care le permite designerilor să ajungă la soluții care se remarcă prin impactul lor estetic. Colecția de finisaje și materiale oferă o gamă largă de suprafețe versatile, diverse și rezistente, destinate să amenajeze orice bucătărie.

Oțelul inoxidabil este o soluție atemporală care oferă hotei durabilitate, iar suprafețele din oțel netede și strălucitoare sunt extrem de ușor de întreținut.

Sticla oferă transparență și ușurință și este cel mai elegant material pentru un mediu mereu clar și strălucitor. De aceea, sticla este considerată regele hotelor de bucătărie.

Soluții inovatoare

Producătorii de aparate electrocasnice au completat hota cu idei inovatoare și funcții intuitive care îmbogățesc aspectul și asigură performanțe ridicate. Comenzile inteligente, materialele și finisajele speciale, fac din hotele de bucătărie ajutoare în procesul de gătit. Oferă soluții surprinzătoare în ceea ce privește liniștea și economisirea energiei și aceasta este tot ce ai nevoie pentru a-ți face viața în bucătărie mai ușoară și mai plăcută.

Motorul unei hote care a fost dezvoltat pentru a fi silențios, puternic și extrem de eficient, asigură performanțe maxime de extracție cu un consum redus de energie și extrage rapid și silențios mirosurile și vaporii de gătit. Nivelul de putere a sunetului la cel mai mare nivel al unei hote de bucătărie, corespunde cu cel al unei încăperi liniștite în care poți petrece comod ore întregi fără a fi deranjat de zgomot.

By