Olla

Un buchet de flori oferit sau primit la un moment dat ți-a dat, poate ocazia, de a observa frumusețea pe care o au florile și cât de important este ca alegerea pe care o faci din acest punct de vedere să fie cea potrivită. Un clasic buchet de flori poate fi doar frumos, însă un buchet de flori deosebit este cel care te atrage într-un mod deosebit. Iată cum poți obține buchetul de flori altfel.

De ce să ții cont atunci când alegi un aranjament floral?

Cele mai frumoase aranjamente florale sunt cele personalizate în funcție de dorințele și preferințele personale ale fiecăruia. Cu toate acestea, există acele aranjamente florale deosebite pe care le poți obține doar acordând o atenție deosebită fiecărui detaliu: culoare, formă, textură, alte elemente auxiliare de decor.

Culoarea sau, mai degrabă, culorile dintr-un buchet de flori reprezintă unul dintre elementele esențiale ale unui buchet de flori deosebit. Există o legătură puternică între flori și culori, mai ales dacă ținem cont de semnificațiile pe care le au culorile florilor, în funcție de acestea fiind uneori nevoie să facem alegerile potrivite. Un aranjament deosebit pe care vrei să îl oferi persoanei iubite va avea, de preferat, culoarea roșie, în timp ce unul oferit unui prieten va fi galben, iar unul oferit unei mirese va fi alb. Bineînțeles, pe lângă culoarea dominantă este bine să alegi paleta de culori care se potrivește perfect aranjamentului dorit. Culoarea potrivită nu oferă buchetului numai un aspect estetic deosebit, ci ajută și la crearea unei stări de spirit specifice.

Forma pe care o are un buchet de flori este, de asemenea, un element central, aceasta oferind aranjamentului un anume echilibru. Alături de formă, textura florilor și a aranjamentului per ansamblu este importantă pentru obținerea unui efect vizual deosebit.

Ce flori să alegi pentru un aranjament deosebit?

Nu există un tipar anume după care să alegi florile potrivite pentru un buchet deosebit, ci totul ține de imaginația pe care o are clientul, dar mai ales artistul florar. Pentru că, într-adevăr, modul în care sunt combinate texturi, culori, forme și dimensiuni diverse ale florilor reprezintă o artă pe care doar un artist cu imaginație o poate realiza.

Unul dintre sfaturile de bază de care ar fi bine să ții cont atunci când dorești să obții un buchet deosebit este acela de a alege florile preferate ale persoanei căreia dorești să îi oferi buchetul, acestea reprezentând centrul aranjamentului, iar pe lângă acestea să alegi florile potrivite pentru un aspect desăvârșit. Contraste puternice sau alegerea unor flori din aceeași paletă de culori, texturi și dimensiuni, aceste două posibilități pot fi valorificate de orice artist florar care realizează zilnic cele mai frumoase aranjamente de flori într-o florarie online bucuresti sau în orice magazin de flori fizic.

Atunci când dorești să obții un aranjament floral deosebit, ține seama de toate sfaturile valoroase pe care le au florarii pentru tine, însă nu uita și de preferințele personale care pot face ca orice buchet să fie unul special pentru o anumită persoană.

By