dozator de apadozator de apa

Perioada de criza sanitara si economica pe care o traversam cu totii, de aproape doi ani, din cauza pandemiei de coronavirus, ne-a facut sa fim mai atenti nu numai la starea noastra de sanatate, ci si la finante, in conditiile unui viitor destul de incert, cel putin pe termen scurt.

Din acest motiv, orice noua achizitie importanta, indiferent ca este facuta de o companie, pentru angajati ori productie, sau de o persoana fizica, in scop propriu, este indelung cantarita. Pe langa costul propriu-zis, trebuie luate in considerare raportul calitate-pret, dar si durata de amortizare a investitiei, cheltuielile cu accesorii si alte aspecte similare.

In articolul de fata, compania H2On.ro, care livreaza apa la domiciliu si la birou la nivel national, in aceeasi zi, ne ajuta sa intelegem ce costuri presupune cumpararea, reincarcarea si igienizarea unui dozator de apa. In primul rand, vorbim despre pretul efectiv al unui astfel de echipament, care, in oferta furnizorului mentionat anterior, variaza de la putin peste 400 de lei la peste 4.400 de lei.

In mod evident, diferenta mare de pret este explicata prin functiile mai mult sau mai putin avansate ale respectivului produs. In general, insa, cu o cheltuiala de doar cateva sute de lei, poti achizitiona un dozator de apa suficient de performant, indiferent ca il folosesti acasa sau in cadrul unei companii.

Al doilea cost implicat de un dozator de apa, semnificativ intrucat el este unul regulat, il reprezinta achizitia de bidoane de 19 litri. La H2On.ro, acestea au preturi intre 19,90 de lei si 45 de lei, in functie de sortimentul de apa comandat. Pentru a face o estimare a pretului pe care va trebui sa il platesti lunar pentru bidoane, poti lua in calcul un consum mediu de 2 litri per utilizator pe zi, de impartit la numarul de ore in care aparatul este folosit. Spre exemplu, un angajat care petrece 8 ore la birou va consuma 0,6 litri, ceea ce inseamna ca, daca biroul numara 30 de persoane, va fi nevoie de un bidon pe zi.

De asemenea, un dozator de apa are nevoie de accesorii precum pahare din plastic (100 de bucati – 10 lei) sau carton (50 de bucati – 10 lei), dar si de o igienizare corespunzatoare. Acest proces, recomandat la fiecare 4 luni, pentru mentinerea apei si echipamentului propriu-zis in parametrii calitativi optimi, costa putin peste 100 de lei. In plus, cel putin o data pe an, este nevoie de o igienizare completa, prin ozonizare, decalcifiere si dezinfectare bacteriologica, cu detergenti industriali profesionali.

Prin urmare, parcurgand acest articol, ai putut realiza ca achizitionarea unui dozator de apa nu reprezinta, in niciun caz, o cheltuiala exagerata, iar beneficiile sunt incomparabil mai mari. Astfel, poti oferi familiei sau angajatilor tai o apa microbiologic pura, netratata, in mod evident superioara celei de la robinet. De asemenea, vei stimula hidratarea celor apropiati tie, oferindu-le lichidul esential vietii, la temperatura optima, si ii vei asigura ca stocul de apa buna si rece nu se epuizeaza niciodata.

By