Este obișnuit ca proprietarii de case să acorde o atenţie deosebită amenajării principalelor zone de locuit ale casei, dar să nu pună accent pe baie. Aceasta este o mare greșeală! În timp ce locurile precum bucătăria și camera de zi sunt cu siguranță foarte importante, la fel sunt și băile.

Dacă planificaţi remodelarea băii, un aspect de design de care nu trebuie să uitaţi sunt alegerea de covoare baie. Acestea pot oferi băii un aspect elegant.

Beneficiile covoarelor nu se opresc doar la estetică. Covoarele pot fi, de asemenea, funcționale. În baie, pot ajuta la prevenirea alunecării pe podelele umede. De asemenea, oferă confort ori de câte ori atingeţi cu picioarele covorul. În nopțile reci, având covoare baie acestea vă pot proteja picioarele de podeaua rece, făcându-vă să vă simţiţi mai confortabil.

Înainte de a începe să cumpărați covoare baie, iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare: materialele covorului, absorbția, culoarea și rezistența la alunecare.

Materiale

Există o gamă variată de materiale pentru covoare baie. Pot fi din bambus, bumbac, cauciuc (fără PVC), polyacryl, PVC, spumă PVC, vinil. Este recomandat să rămâneți la aceste materiale, deoarece acestea sunt făcute să dureze mai mult în condiții de umezeală.

Bumbacul este unul dintre cele mai comune materiale folosite la confecționarea covoarelor, nu doar pentru baie, ci și pentru alte părți ale casei. Covoarele realizate din bumbac pot fi mai subțiri decât alte tipuri de materiale, dar acestea pot oferi confort sub picioare şi există o varietate de modele. Dezavantajul bumbacului este că nu are durabilitate la fel de mare ca alte materiale.

Bambusul este un alt material utilizat la fabricarea de covoare baie. Acest tip de material este mai durabil decât cel din urmă și are un cost mai mic. Dezavantajul acestui tip de material este că nu vă oferă o varietate de opțiuni. Va veni doar în culoarea bambusului.

Covoarele din polyacryl, sunt o opțiune excelentă și pentru utilizarea în baie. Materialul este durabil, nu se uzează ușor, este rezistent la pete și rar se estompează.

Gradul de absorbţie

Deoarece aceste covoare sunt așezate în baie, este foarte important să fie foarte absorbante. Acest lucru va descuraja creșterea mucegaiului în baie. De asemenea, ajută la prevenirea alunecărilor și a accidentelor. Rata de absorbție a oricărui covor depinde într-adevăr de materialul utilizat. A avea covoare baie vă va ajuta să păstrați încăperea uscată.

Culoare

La fel ca alte tipuri de covoare, există covoare baie care vin într-o varietate de culori. Alegeți un covor care să se potrivească în mod natural cu pereţii din baie sau cu designul încăperii.

Rezistență la alunecare

O altă caracteristică excelentă pe care ar trebui să o analizaţi atunci când cumpăraţi covoare baie este capacitatea de a rezista alunecării. Asigurați-vă că, atunci când cumpărați un covor de baie, verificați dacă partea inferioară a acestuia este echipată cu pernă de cauciuc. Există covoare baie antiderapante, în colori vii şi atractive, uşor de curăţat.

By