Vopsitoriile sunt firme specializate in finisajul estetic ale anumitor produse din metal, lemn, plastic sau pvc. Foarte multe firme producatoare de mobilier si obiecte apeleaza la vopsitorii externe pentru a da ultimul retus produselor pentru a fi apoi trimise in magazine.

Vopsitoriile in camp electrostatic sunt specializate pentru a oferi un finisaj fin si de maxima precizie chisr si pe cele mai dificile suprafete de vopsit sau lacuit. Firma electrostatica.ro ofera protectii si reconditionari materiale lichide de inalta calitate prin procedura de vopsire in camp electrostatic.

Vopsitul prin metoda electrostatica defineste o tehnica de aplicare a vopselei care se bazeaza pe conceptul care atrage contrariile. In timpul procesului de vopsire electrostatica, suprafetele metalice incarcate negativ atrag vopseaua incarcata pozitiv catre echipamentul care este vopsit.

Deoarece sarcina negativa atrage vopseaua ca un magnet, vopseaua „se infasoara” in jurul tuturor partilor componentelor metalice. Ca rezultat, vopsirea electrostatica ofera o tehnica ideala nu numai pentru acoperirea diferitelor suprafete metalice si a zonelor greu accesibile, ci si pentru furnizarea de finisaje uniforme si eliminarea excesului de pulverizare risipitoare.

Pentru a intelege de ce contractorii de vopsire recomanda vopsirea electrostatica pentru diferite aplicatii industriale si comerciale, sa analizam mai indeaproape avantajele sale.

Unul dintre cele mai notabile beneficii ale vopsirii electrostatice este ca sistemele de acoperire adesea se usuca complet peste noapte. Astfel, companiile isi pot relua activitatile imediat dupa a doua zi. Contractorii de pictura de performanta sunt, de asemenea, gata sa lucreze dupa bunul plac, chiar si dupa ore si in weekend, pentru a minimiza intreruperile si timpul de nefunctionare.

In plus, vopsirea electrostatica este mai versatila decat alte metode de aplicare a vopselei, care folosesc si sarcini electrostatice pentru a atrage produsele de acoperire pe suprafetele metalice. Spre deosebire de acoperirea cu pulbere, de exemplu, vopsirea electrostatica nu necesita operatii ulterioare, cum ar fi plasarea componentelor metalice care au fost acoperite in cuptoare speciale pentru intarire. Acest lucru face ca vopsirea electrostatica sa fie potrivita pentru o gama larga de aplicatii la fata locului.

Deoarece vopsirea electrostatica asigura o rata de transfer de 98% a produselor de vopsea pe suprafetele metalice, aceasta determina limitarea la niciun exces de pulverizare. Aceasta eficienta inseamna ca exista mai putini compusi organici volatili (COV) eliberati in aer.

Deoarece emisiile mai mici de COV duc implicit la o poluare mai redusa a aerului, vopsirea electrostatica ofera o alternativa excelenta pentru proiectele de vopsire ecologice. Pe langa faptul ca sunt ecologice si respecta reglementarile stricte VOC, acoperirile electrostatice moderne acrilice ofera finisaje atractive si durabile pentru diferite aplicatii.

Coborand la calitatea si eficienta acoperirii, vopsirea electrostatica depaseste adesea alte optiuni de acoperire metalica care pot fi utilizate la fata locului. Atunci cand produsele de acoperire sunt aplicate electrostatic, particulele de vopsea formeaza o legatura puternica cu substratul, oferind un finisaj neted, de inalta calitate, fara urme de perie, picaturi sau bule.

Insa vopsirea electrostatica efectuata de catre expertii nostri experimentati nu ofera doar un finisaj impecabil pentru componentele si structurile metalice. Asigura, de asemenea, performante stabile in diferite aplicatii, care este similara cu performanta acoperirilor disponibile in fabrici.

Produsele speciale de acoperire care se aplica electrostatic ofera, de asemenea, o suprafata neporoasa, care este impermeabila la solutiile obisnuite de curatare si dezinfectanti si poate preveni proliferarea agentilor patogeni fungici si bacterieni. Ca urmare, aceste acoperiri pot fi utilizate in instalatiile care necesita conditii igienice si sanitare.

Aplicarea profesionala a acoperirilor electrostatice le imbunatateste rezistenta la medii dure, cu conditia ca substraturile sa fie pregatite corespunzator si sa fie specificate produsele de acoperire potrivite pentru fiecare aplicatie. De exemplu, metoda electrostatica poate fi utilizata pentru a aplica produse epoxidice bicomponente care sunt suficient de rezistente pentru a rezista conditiilor de operare dure.

Deoarece vopsirea electrostatica are un efect de impachetare, previne in mod eficient coroziunea sa afecteze componentele metalice, prelungind durata lor de viata. Ca rezultat, aceasta metoda de aplicare a vopselei poate genera economii mari pe termen lung. De asemenea, aplicarea produselor de acoperire cu echipamente de vopsire electrostatica necesita mai putina munca si material.

In plus, este mult mai versatil in comparatie cu alte aplicatoare de vopsea, deoarece nu trebuie sa asteptati sa se usuce un strat inainte de a aplica altul. De obicei, un singur strat este suficient pentru ca vopseaua sa se lipeasca permanent.

Din acest motiv, veti vedea adesea aceasta metoda utilizata intr-un mediu de birou unde eficienta timpului este extrem de importanta. De asemenea, le veti vedea folosite in proiecte la fata locului, in care aveti nevoie ca vopseaua sa se aseze cat mai curand posibil, astfel incat sa puteti trece la o alta sarcina.

Vopsirea electrostatica are o rata de transfer de vopsea de inalta eficienta. Poate transfera 98% din lichidul de vopsea pe suprafata metalica si provoaca supra-pulverizare minima pana la zero. Datorita eficientei sale ridicate, fumurile de vopsea mai putin toxice sunt emise in aer, ceea ce ofera si un mediu de lucru mai sigur.

Deci, pe langa faptul ca are un sistem de transfer eficient, ofera si o optiune ecologica pentru vopsirea prin pulverizare. Sa nu mai spunem ca, cu finisajul atractiv pe care il aduce aceasta metoda, aveti instrumentul perfect pentru a vopsi orice suprafata metalica fara nicio problema.

Pentru mai multe detalii despre vopsire in camp electrostatic si protectii si reconditionari materiale lichide, cei interesati sunt invitati sa viziteze site-ul electrostatica.ro. Astfel vor afla si informatii, si cereri pentru a afla costul serviciilor!

By