În cele ce urmează vei afla cum să descoperi dacă un parfum este original sau fals, tot ceea ce trebuie să faci este să citești până la final și să ții cont de sfaturile de mai jos pentru a evita să fii păcălit. Nu este întotdeauna ușor să afli dacă un parfum este original sau nu, dar din ce în ce mai multe laboratoare clandestine și oameni lucrează la contrafacerea parfumurilor. Această frauda este o infracțiune, iar parfumurile contrafăcute sunt considerate infracțiuni în aceste zile.

La prima vedere, un parfum original și unul fals arată la fel, dar nu este așa. Există multe caracteristici care te vor ajuta să știi dacă un parfum este original.

La Zafaran se ține cont de comerțul echitabil și legal, așa că astăzi vei primi câteva sfaturi pentru a ști dacă un parfum este original sau fals și pentru a te asigura că acelea sunt parfumuri arăbești originale.

Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare întotdeauna atunci când trebuie să verifici originalitatea unui parfum:

·      Care este compoziția unui parfum fals și cum miroase?

Un parfum original nu se face într-o zi, durează cel puțin un an, iar toată compoziția și ingredientele sale sunt îngrijite până la ultimul detaliu, de exemplu, alcoolul de înaltă calitate este folosit în parfumurile originale, în timp ce parfumurile contrafăcute sunt foarte toxice și alergenice și pot provoca probleme de sănătate.

Dacă vrei să știi dacă un parfum este original, reține că, dacă nu durează mult, este un parfum fals și este, de asemenea, important să știi că marile branduri de parfumuri folosesc culori strălucitoare ca rezultat final al lichidului pe care îl utilizezi. Încearcă și acest truc: scutură sticla și dacă face bule mici care dispar instantaneu, atunci este un parfum original.

·      Verifică sticluța de parfum

În general, sticla unui parfum original este de înaltă calitate, fabricată din sticlă netedă și de obicei transparentă, astfel încât culoarea parfumului să fie vizibilă și este fabricată de obicei dintr-o singură bucată.

·      Ambalajul contează mult în cazul unui parfum

Industria parfumurilor este o piață extrem de competitivă și astăzi există un număr infinit de referințe comerciale atunci când cumperi un parfum, motiv pentru care marketingul și ambalajul acestuia joacă un rol foarte important, fiind un apel de trezire care te va face să te îndrăgostești de el la prima vedere sau cel puțin să vrei să îl încerci.

Acele parfumuri originale folosesc cutii realizate din materiale de înaltă calitate, ele trebuind să fie bine consolidate și protejate în interior, astfel încât sticla să nu se spargă sau să fie deteriorată.

·      Originalitatea unui parfum poate fi verificată pe etichetă

Legea prevede că toate parfumurile trebuie să conțină ingredientele utilizate la fabricarea lor pe eticheta și prevede, de asemenea, că trebuie incluse un cod de bare, un număr de lot și un număr de trasabilitate.

·      Acordă atenție celofanului de pe cutie

S-ar putea să pară puțin banal, dar celofanul este, de asemenea, unul dintre caracteristicile parfumului pe care le poți folosi pentru a afla dacă un parfum este original, iar carcasa parfumului ar trebui să fie învelită în plastic care să adere perfect la ambalaj. Dacă găsești riduri sau imperfecțiuni sau ceea ce este mai rău, dacă nu există celofan, atunci ai în față un parfum fals.

By